:this is not a place [or. ..it is?!]

Leave a comment

.

:I like this piece of art, short video. .. in d last few hours I watched maybe more then 10 times and I think it deserves to be here as part of my blog. Dark, mystic, slow motion, experimental . .. only d first impressions after u watch it.

.

Compiled over the past year, the duo’s film work traverses the wilds of April Base, the Wisconsin studio of Bon Iver’s Justin Vernon. Trundling through rich forest landscapes and ephemeral, sculptural environments, the films’ pure visual moments mesh with graceful digital effects, creating entangled shrines and smoke-filled twilights. At its root, the work deals with themes of space–both external and psychological.

.amazing post-production, surrealistic, dreamy landscapes, noisy flashes. Isaac Gale & David Jensens film :This is Not a Place
.

.

Tiny Noise Festival

1 Comment


Пред некое време се случи Tiny Noise Festival во театар Центар во Скопје.
Како дел од артистите кои настапија , настапив и јас со мој експериментален Dj сет. Пуштав музика некаде околу час и триесет минути. интересно беше тоа што на почетокот на мојот сет дојде еден од одговорните во театарот Центар и ми кажа дека нешто не е ОК со звукот и се обидов да му кажам дека според мене се е во ред. Но во следниот момент тој веќе го имаше извадено пинот за звукот од мојот лап топ и веќе музиката не се слушаше. Во овој момент незнаев што да правам – дали да седам (стојам) до овој човек и да го слушам дали требало ова вака или онака или да станам и да се вратам на масата на која седев пред да почнам. Ја искористив втората опција и си седнав на масата на која ме придружуваа Ивана, Марјан и Жане.
Пиев пиво и на моменти мислев дека ми е сеедно дали ќе продолжам да пуштам музика или после измислениот технички проблем ќе се вратам и ќе го завршам мојот сет. Дојде Kyd организаторката на овој фестивал и ми рече дека типот и пред тоа на пробите го правел истото и ми рече да не се нервирам туку да оставам некое време “као” да го среди проблемот и да се вратам и да продолжам да пуштам музика. Така и направив после десетина минути се беше во ред се вратив на големата сцена која е предвидена за изведба на театарски претстави, а не за диџејски настапи и го завршив сетот. Освен мене настапија уште неколку артисти меѓу кои Kyd & ////, Justice… Повеќе за line up-от може да се види на www.tinynoise.com , a има и некои фотографии на picasaweb/Not That Kyd.
Како и да е во суштина имаше добар настан и останатите артисти беа добри и се ќе се завршеше добро ако не се појавеше полицијата и не ја заврши журката околу 11:30 часот што значи половина час порано од предвиденото.

%d bloggers like this: